PROGRAM

09h00 Workshop opening 15min
09h15 Invited Talk:
David Stork, "WHEN COMPUTERS LOOK AT ART: IMAGE ANALYSIS IN HUMANISTIC STUDIES OF THE VISUAL ARTS"
45min
10h00 PHOG-Derived Aesthetic Measures Applied to Color Photographs of
Artworks, Natural Scenes and Objects
,
Christoph Redies, Seyed Ali Amirshahi, Michael, Joachim Denzler
Friedrich Schiller University of Jena
20min
10h20 Wehrli 2.0: An Algorithm for "Tidying up Art"
Nikolai Ufer, Mohamed Souiai, Daniel Cremers
Technical University of Munich
 
10h40 Break  
11h00 Invited Talk:
Hans Brandhorst, "MORE THAN MEETS THE EYE"
30min
11h30 Feature Vector Definition for a Decision Tree Besed Craquelure
Identification in Old Paintings

Joanna Gancarczyk
University of Bielsko-Biała
20min
11h50 Computer-Aided Reclamation of Lost Art
Maria Lena Demetriou(Gjøvik University College), Jon Hardeberg (The Norwegian Color Research Laboratory), Gabriel Adelmann (West Wing Doctors Ltd)
20min
12h10 Evaluation of Digital Inpainting Quality in the Context of Artwork Restoration
Alexandra Oncu Feier (Gjovik University College), Jon Hardeberg (The Norwegian Color Research Laboratory), Ferdinand Deger (Gjøvik University College)
20min
14h30 Invited Talk:
Jianxiong Xiao, "WHERE IS ‘THE BIRTH OF VENUS’? GOOGLE ART FROM BIRD'S-EYE VIEW"
45min
15h15 Shaping Art with Art: Morphological Analysis for Investigating Artistic
Reproductions

Juan Antonio Monroy Kuhn, Peter, Bjorn Ommer
University of Heidelberg
20min
15h35 Artificial Mosaics with Irregular Tiles Based on Gradient Vector Flow
Sebastiano Battiato, Alfredo Milone, Giovanni Puglisi*
University of Catania
20min
15h55 Identification of Illustrators
Pinar Duygulu, Fadime Sener,Nermin Samet
Bilkent University, Turkey
20min
16h15 Break  
16h35 Invited Talk:
Rosário Salema de Carvalho, "AZULEJOS AND PRINTS - LOOKING FOR MATCHING"
45min
17h10 Panel session and closure 50min